• Deň Zeme v ŠKD

          • Deň Zeme, ktorý oslavujeme 22.apríla, sme si v ŠKD pripomenuli viacerými aktivitami. Dnes je pre deti, ale aj dospelých veľmi náročné uvedomiť si, že aj my sme súčasťou prírody a niekedy produkujeme bezhlavo priveľa odpadu. Diskutovali sme na tému recyklácie, ochrany životného prostredia, zvierat a rastlín.

            Svoju tvorivosť sme využili pri výrobe „ekovýrobkov“. Plastová fľaša nám poslúžila ako kvetináč, do ktorého sme si zasadili rastlinky, o ktoré sa staráme. Dokázali sme, že aj nepotrebný odpadový materiál môže vhodne poslúžiť.

            Spoločnými silami sme sa postarali o poriadok na školskom dvore a ihrisku. Takto sme si spríjemnili prostredie, v ktorom  sa hráme, športujeme a trávime voľný čas.

            Je potrebné si uvedomiť, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné a prostredníctvom spoločného celosvetového úsilia chrániť jej poklady pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na Zemi.

          • Deň Zeme

          • Deň Zeme sa oslavuje každý rok 22. apríla od roku 1970. Cieľom tohto dňa je pripomenutie si našej závislosti na zdrojoch, ktoré nám naša Zem poskytuje, a preto je potrebné ich chrániť a venovať im náležitú pozornosť. Žiaci 4. ročníka vyrobili plagáty, ktoré ukazujú, ako môžeme chrániť naše životné prostredie.

          • CLIL – Changes

          • Jazyky sú naša budúcnosť  Languages Are Our Future   

            Vyučovanie cudzích jazykov na našej škole prebieha aj metódou CLIL. Zjednodušene povedané je to vyučovanie jazyka cez obsah. Na hodinách anglického jazyka sa žiaci ôsmeho postupne prelúskali témou Vývojové štádiá živočíchov. Oboznámili sa a osvojili si slovnú zásobu jednotlivých štádií života od počatia až po dospelosť, pracovali s rôznymi textami, obrazovými materiálmi, videami a aj interaktívnymi cvičeniami. Cez tento obsah sme sa naučili a precvičili si používanie gramatických časov, ale aj tvorenie množného čísla podstatných mien. A napokon sme si natrénovali tvorenie vlastných textov. Výsledkom boli mini knižočky, ktoré si žiaci sami vytvorili a pred triedou ich aj odprezentovali.

          • Biologická olympiáda

          • 11.4.2024 sa v priestoroch centra voľného času v Gelnici konalo okresné kolo 58. ročníka biologickej olympiády – kategória E. Olympiáda prebiehala v troch častiach : test, poznávanie rastlín alebo živočíchov a praktická časť (zbierka rastlín alebo živočíchov). Našu školu reprezentovali v kategórii botanika žiaci Tobiáš Korfanta a Matúš Tremko a v kategórii zoológia žiačka Veronika Jakubišinová. Všetci traja boli úspešní riešitelia okresného kola, Matúš obsadil vo svojej kategórii 4. miesto, Tobiáš 2. miesto a Veronika vynikajúce 3. miesto. O postupe na krajské kolo rozhodne ešte komisia. Žiakom blahoželáme a veľmi oceňujeme, že sa do olympiády zapojili aj napriek jej veľkej náročnosti.

          • Celoštátne kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Svoje deväťročné snaženie zavŕšil úspechom na celoslovenskom kole Olympiády v anglickom jazyku náš talentovaný Šimon Nalevanko z 9.triedy. V konkurencii najlepších angličtinárov celej krajiny obsadil tretie miesto.

             Blahoželáme mu, prajeme veľa úspechov na strednej škole, kde zúročí skúsenosti z reprezentácií vo všetkých úrovniach súťaží rôzneho zamerania, ktoré získal počas štúdia na našej Základnej škole. Zároveň mu ďakujeme za šírenie dobrého mena našej školy na okresných, krajských a celoštátnych vedomostných súťažiach a veríme, že  rovnako úspešne bude pokračovať aj naďalej.

          • Vibramček v Tatrách

          • V sobotu 6. apríla  podnikli vibramkáči turistiku v našich veľhorách, vo Vysokých Tatrách. Výstup sme začali v Starom Smokovci. Pomaly a isto sme sa s malými občerstvovacími prestávkami presunuli peši na Hrebienok. Tam sme obdivovali krásy Tatranského ľadového dómu v podobe Westminsterského opátstva a fotili sa v ľadových kreslách, čo bolo pre nás príjemným schladením.

            Počasie nám prialo, tak sme si vychutnávali tiež vodopády Studeného potoka. Neskôr sme sa dostali k Rainerovej útulni. Oddýchli sme si, doplnili pitný režim, odfotili sa s horským nosičom pánom P. Petrasom a zahájili cestu späť.

            Sem-tam sa ešte objavili ostatky snehu, takže nechýbala jarná guľovačka. Čas čakania na vlak sme využili na nákup suvenírov a hranie.

            Úprimné poďakovanie patrí aj pani učiteľke O. Sopkovej, ktorá sa k našim malým vytrvalcom pridala.  

          • POĎAKOVANIE ZAMESTNANCOM KNÍHKUPECTVA MARTINUS z MARTINA

          • MAREC MESIAC KNIHY – pre nás školákov symbol múdrosti a vzdelávania. V tomto mesiaci nás veľmi potešil darček od zamestnancov MARTINUSU z MARTINA. Pod vedením pani Anny Kajanovej zorganizovali zbierku kníh pre našu Školskú knižnicu Jany Pronskej pri ZŠ Jaklovce. Veľmi nás to všetkých potešilo. Knižnica slúži aj verejnosti.  Naše stále čitateľky sa veľmi tešia na nové knihy. Najväčšiu radosť mali naši žiaci. Okrem krásnych kníh do knižnice,  s radosťou prijali rôzne omaľovánky, pracovné zošity. Hneď sa v nich realizovali...

          • Poďakovanie personálu Pytliakovej krčmy

          • Základná škola Jaklovce Vám úprimne ďakuje za Váš sponzorský dar, ktorý ste venovali našim žiakom.
            Vďaka Vám a Vášmu milému personálu sme spoločne strávili príjemné popoludnia s chutným jedlom a nápojmi.
            S Vašimi službami sme boli nadmieru spokojní. 

            ĎAKUJEME :)

          • Poďakovanie personálu Pizza-bar u Valka:

          • Základná škola Jaklovce Vám úprimne ďakuje za Váš sponzorský dar, ktorý ste venovali našim žiakom.
            Vďaka Vám a Vášmu milému personálu sme spoločne strávili príjemné popoludnie s chutným jedlom a nápojmi.
            S Vašimi službami sme boli nadmieru spokojní. 

            ĎAKUJEME :)

          • MIDI cool Volley dievčat

          • Vo štvrtok 4.4.2024 sa v Gelnici konalo okresné kolo v Midicool volejbale dievčat. Našu školu reprezentovali: Veronika Jakubišinová, Viktória Valková, Noemi Kaľavská, Daniela Kandrová, Sára Takáčová, Sofia Papcunová, Viktória Petrová a Klaudia Šemrincová. Všetky vzájomné zápasy boli veľmi napínavé a až do záverečného vyhodnotenia sa nevedelo o výslednom poradí. Dievčatá si vybojovali 3. miesto. Blahoželáme.